Αναζήτηση

NOTOS SAYS

Σε αντίθεση με το πιο ανατολίτικο EdP αδερφάκι του, το The Silk EdΤ είναι ο ορισμός του αέρινου φλοράλ –σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που μπορεί να θεωρείς πως (σχεδόν) δεν φοράς άρωμα. Κι όμως, είναι εδώ. Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που το sillage είναι μεγαλύτερο από τη διάρκεια, το The Silk EdΤ είναι το άρωμα που εσύ δεν θα μυρίζεις έντονα επάνω σου (σίγουρα όχι όπως άλλα αρώματα), αλλά οι άλλοι θα το απολαμβάνουν. Διαθέτει την ίδια νότα ορχιδέας που κάνει και το EdP να ξεχωρίζει, μόνο πιο ανάλαφρη, πλαισιωμένη από λευκά λουλούδια και έναν ιδιαίτερο υδάτινο τόνο που του πηγαίνει πολύ. Αν οι διακριτικές, αλλά εξίσου γοητευτικές, μυρωδιές είναι το καλύτερό σου, δοκίμασέ το.

TO ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ

  • Νότες κορυφής (top notes): οι πολύ πρώτες νότες που «ξεχύνονται» από τη σύνθεση ενός αρώματος, την πρώτη στιγμή που θα το φορέσεις. Διαρκούν από 10 ως 30 λεπτά, ανάλογα με τη δομή του κάθε αρώματος και την «τεχνική» που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του.
  • Νότες καρδιάς (middle notes ή heart notes): είναι η πεμπτουσία του κάθε αρώματος, οι νότες που σε κάνουν να λες «μου αρέσει» ή «δεν μου αρέσει». Η φάση αυτή διαρκεί από 30 λεπτά ως και 2 ώρες, ανάλογα, και πάλι, με τον τρόπο που έχει δομηθεί η σύνθεση, αλλά και την ποιότητα των συστατικών.
  • Νότες βάσης (base notes): αποτελούν τον ουσιαστικό σκελετό της κάθε σύνθεσης, και κάποιες από αυτές είναι διακριτές ακόμα και στην προηγούμενη φάση. Δίνουν στο άρωμα διάρκεια, και, σε συνδυασμό με τον απόηχο από τις νότες καρδιάς, αποτελούν την ουσιαστική οσφρητική υπογραφή του κάθε αρώματος. Διαρκούν από μια ως αρκετές ώρες –υπάρχουν αρώματα που μπορεί να είναι διακριτά στην επιδερμίδα σου, ακόμα και ένα ολόκληρο 24ωρο μετά την εφαρμογή τους.
  • Longevity (διάρκεια): ο χρόνος που ένα άρωμα εντοπίζεται οσφρητικά πάνω στο δέρμα σου, δηλαδή οι ώρες που το μυρίζεις όταν φέρνεις τον καρπό σου κοντά στη μύτη σου.
  • Sillage (σιλάζ): ο χρόνος που ένα άρωμα σε «τυλίγει» με τις νότες του, ακόμα κι όταν εσύ δεν μπορείς να το εντοπίσεις και να το μυρίσεις επάνω σου.
  • Parfum: Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις αρώματος σε μια σύνθεση, συνήθως από 25% ως 30%, αν και μπορούν να κυμαίνονται από 15% ως και 40%. Διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλο τύπο, ενώ μπορεί να το συναντήσεις και με ονόματα όπως Extrait de parfum. 
  • Eau de parfum: η αμέσως υψηλότερη συμπύκνωση, συνήθως ανάμεσα σε 15% και 20%.
  • Eau de toilette: συμπύκνωση αρώματος από 5% ως 15%, γενικά πιο ελαφρύ και ιδανικός τύπος αρώματος για καθημερινή χρήση. Διαρκεί συνήθως κάπως λιγότερο από το eau de parfum, ωστόσο η μαεστρία κάθε σύνθεσης είναι αυτή που καθορίζει την τελική διάρκεια.
  • Eau de cologne: από 2% ως 4% συμπύκνωση, διαρκεί ως δύο ώρες και χαρίζει περισσότερο μια ελαφριά αίσθηση καθαριότητας και ανανέωσης, παρά αποτελεί μια signature μυρωδιά. Ανάλογος τύπος και το eau fraîche ή το mist, τα οποία έχουν συμπύκνωση από 1% ως 3%, αλλά συνήθως λιγότερο αλκοόλ.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ